Salsa i köket


Salsa är ju förstår mer än bara en dans. Det är ju även en sås. Och lika mycket som jag älskar att dansa salsa, lika mycket älskar jag även att äta salsa. Visste ni förresten att ordet salsasås är som att säga sås-sås? Salsa är nämligen det spanska ordet för vilken sås som helst, men här i Sverige så har den blivit synonym med den speciella sås som vi kallas just salsa. Men kalla den då för salsa, och inte för salsasås!

Här tänkte jag dela med mig av ett recept på en salsa som jag tycker är helt och hållet underbar!

Het salsa på jordgubbe och nektarin

Ingredienser:

• Mango chutney
• Sweet chilisås
• Finhackad rödlök
• Finhackad röd spansk chilifrukt
• Jordgubbar, nektariner (alt melon, kiwi, plommon, mango och/eller persika)
• Koriander eller mynta

Tillagning:

• Blanda lika delar mango chutney med sweet chilisås. Blanda detta med finhackad rödlök, lite extra finhackad spansk chilifrukt, massor av färsk frukt, som jordgubbar och nektariner. Prova också med melon, kiwi, plommon, mango eller persika.
• Toppa gärna med koriander eller mynta. Tanken är att få en fruktig, sötstark sås, som passar till sommarens alla grillfester.

Det finns ju massor av olika varianter, men den här är som sagt en riktigt vinnare. Förvara den i glasburk med tättslutande lock så behåller den sin smak och håller sig fräsch längre. Det här med förslutning förresten, jag kom precis på att jag måste beställa lite mer påsklämmor. Det känns som att de alltid är upptagna på annat håll när jag ska ha en, och jag gillar att ha ordning och reda i köket, så nu blir det till att beställa en sats från WeLoc. De har nämligen de bästa klämmorna. Skriv upp det, och tacka mig sedan när ni har beställt och insett varför man ska köpa kvalitet!