Unna dig den lilla lyxen


Oavsett om det handlar om mat, nöjen eller aktiviteter så finns det alltid en anledning att fundera över hur mycket man egentligen tjänar på att välja det lite dyrare alternativet som ger lite mer. Visst är det en bra idé många gånger att tänka ekonomiskt men när man ändå är ute efter att uppleva något, varför inte försöka att göra det på ett sätt där det kan ske fullt ut? Det är ibland lite av ett hinder för oss att leva ut våra liv precis som vi vill att de ska vara, enbart för att vi i vissa lägen inser att vi kommer att spara några hundralappar på att välja en mindre alternativ. Tänk om den extra upplevelsen faktiskt gör att själva priset känns mindre att betala när man får ut mer?

Gör bra val i vardagen

Det här är inte något som man enbart heller ska göra vid speciella tillfällen. Om man försöker få in i sitt beteende att det måste får vara okej att spontant få unna sig själv det där lilla extra så kommer också upplevelserna av det vardagliga livet att te sig betydligt mycket mer underhållande och tillfredsställande. Vi lever våra liv alldeles för kort för att missunna oss saker, och ibland kan denna missunnsamhet gå så långt att vi blir bittra över att vi inte har fått göra mer.

Det handlar helt enkelt om att göra fina val i våra liv, val som gör att vi på ett bättre och naturligt sätt kan få ut mer av varje situation och inte hålla oss tillbaka så som vi ändå gör många gånger. Det handlar inte om att man ska vara slösaktig eller oförsiktig med pengar, utan det handlar om att det visst går att frigöra det där utrymmet för det där lilla extra, varje dag, som kommer att få oss att må så väldigt mycket bättre. Så ta till vara på det som är dig och ditt liv – du bestämmer hur du ska leva det och det är dina val som kommer att styra vad du fyller livet med.