Vardagen mellan festerna


Livet är inte bara fest, dans, sång och Salsa även om man skulle kunna önska det. Vardagslivet kommer allt som oftast emellan och ställer krav, och det är det bara att acceptera. Vardagen finns där, som en utfyllnadsperiod mellan Salsadans och musik. Egentligen är det väl bra, då det är den småtråkiga vardagen som får oss att uppskatta de tillfällen då det bjuds på Salsa och annat roligt. Det behövs ju kontraster i livet. En vacker tavla behöver ju mindre vackra tavlor att jämföras med för att vi ska kunna uppskatta att den är vacker. Kanske finns det någon som inte håller med om det, men erkänn att det låter som en vettig förklaring?

Nytt i köket
Samtidigt så ska vi självklart göra det bästa för att förgylla vardagen så att den inte blir gråare och tråkigare än nödvändigt. Att medvetet göra så att vardagen blir extra tråkig för att försöka uppskatta guldkornen ännu mer fungerar nog inte. Det vore ju enbart dumt att göra det mindre roliga ännu mindre roligt bara för den sakens skull. Det är dessutom något som vanligtvis sköter sig själv; det tråkiga kommer vad det lider, vare sig vi vill eller inte, var så säkra!

En sak man kan göra för att lätta upp vardagen är att ha det fint och trevligt hemma. Genom små medel kan man göra så att ens hem blir lite fräschare och trevligare, vilket gör det trevligare att bo där, vilket i sin tur gör att man trivs lite bättre med vardagen, fastän man ändå gör samma saker som man alltid gjort – vaknar, lagar mat, äter, sover och så vidare. En enkel sak är att skaffa nya köksluckor, för att piffa till köket lite. På så vis känns det genast lite trevligare att stå där och laga mat, eller att sitta där och äta. Detta utan att man EGENTLIGEN gör någonting annorlunda.